SÄKKIJÄRVI-JUHLA 2023 KOUVOLASSA

77. Säkkijärvi-juhla, Juhlapaikkana Kouvolan Kaupungintalo, Torikatu 10, 45100 Kouvola

————————————————————————————————————–

Lähde mukaan Säkkijärvi-säätiön matkalle

RETKI KEMIÖNSAARELLE JA ÖRÖN LINNAKESAARELLE

29.7. – 31.7.2022

Örön linnakesaari on Saaristomeren kansallispuiston helmi. Örössä on historiaa tsaarinajoilta alkaen, mukulakiviteitä, luonnonrantoja ja auringon paahtamia perhosniittyjä.

Matkaohjelma

Perjantai 29.7.

Kouvola – Lahti – Helsingin alue – Perniön vanha asema

12.00 Saavutaan Kemiön kirkolle. Opas tulee sinne ryhmää vastaan. Tutustutaan Kemiön kirkkoon ja pidetään muistohetki siirtolaisuudessa kuolleiden säkkijärviläisten hautamuistomerkillä.

13.00 Lounas

14.00 Matka jatkuu Västanfjärdiin. Västanfjärdin vanha kirkko ja hautausmaa jossa muistohetki sinne haudattujen säkkijärviläisten muistokivellä.

15.15 Matka jatkuu Dragsfjärdiin ja tutustutaan kirkkoon ja hautausmaahan sekä siellä sankarihautaan.

16.30 Ajetaan Taalintehtaalle, jossa tehdään kierros ruukkitaajaman ympäri tutustuen historialliseen kylämiljööseen ja kansanhuumoriin. Tämän jälkeen jatketaan Kasnäsiin ylittäen matkalla Lövön korkean sillan, josta saa nähdä komeita saaristomaisemia. Kasnäsissä majoitutaan saaristohotelliin. Huoneet sijaitsevat viuhkamaisesti mäen rinteeseen rakennetuissa taloissa, joista kaikista on merinäköala.

17.45 Majoittuminen Kylpylä-hotelli Kasnäsiin ja omaa aikaa. Kylpylän saunojen ja sisä- ja ulkoaltaiden käyttö sisältyy hintaan.

19.30 Illallisbuffet Kasnäs Paviljon-ravintolassa

Lauantai 30.7.

08.30 Aamiainen ja sen jälkeen omaa aikaa ja mahdollisuus aamu-uintiin.

10.00 Lähtö aikataulun mukaisella laivavuorolla kohti Örötä. Linja-auto jää Kasnäsiin.

11.00 Perillä Örössä. Ryhmää tullaan satamaan vastaan ja tavarat kuljetetaan n. 600 m matkan Kasarmihotellille.

12.00 Opastettu kierros* tutustuen saaren luontoon ja historiaan sekä Obukov-tykkeihin.

14.00 Lounasbuffet

15.00 Omaa aikaa. Kasarmihotellin huoneet saa käyttöön viimeistään tässä vaiheessa. Mahdollisuus tutustua saareen omatoimisesti (esim. polkupyöriä voi vuokrata)

19.30 kevyehkö illallinen; vihersalaatti, lämmin ruokaisa piiras, tee/kahvi ja pieni makea

* Opastettu kävely Örön saarella on vajaa 4 km. Kierroksen aikana pysähdytään usein katsomaan mielenkiintoisia paikkoja ja edetään verkkaista tahtia. Mikäli joku ei halua osallistua kävelykierrokselle voi myös jäädä kasarmille odottelemaan. Viihtyisällä kasarmialueella on ravintola ja piha-alue jossa voi istuskella. Täältä löytyy pieni kauppa ja info. Satamasta kasarmille on 600 m matka. Tykkiesittely tapahtuu tykkiaseman sisällä josta pääsee näkemään tykkitornin ja tykkikoneiston. Esittely jatkuu ulkona jossa nähdään tykkiputkei ja upea näköala Bengtskärin majakalle asti. Örössa on vilkas ja suosittu vierasvenesatama huviveneille. Satamassa on pieni kahvila ja terassi, jossa voi nauttia virvokkeita.

Sunnuntai 31.7.

08.00 Aamiainen

10.30 Siirtyminen satamaan

11.00 Laiva lähtee kohti Kasnäsia

12.00 Saavutaan Kasnäsiin ja lähdetään kotimatkalle

Kotimatkalla suolapalakahvit

HINTA 460 €/hlö (ryhmässä vähintään 25 matkustajaa)

Hintaan sisältyy: hotellimajoitus kahden hengen huoneissa 2 yötä, Kasnäsissä liput kylpylään, 2 x aamiaiset, 2 x lounas, 2 x illallinen, opastukset ohjelman mukaan, sisäänpääsyt, edestakaiset venematkat Kasnäs – Örö – Kasnäs, kotimatkakahvit sekä linja-autokuljetus

Lisämaksusta: 1 hengen huoneen lisä 124 €/hlö

Lisävuoteella majoittuessa hinta on -62 €/hlö

Koska varauksia pidetään voimassa vain rajoitetun ajan, pitää sitovat ilmoittautumiset tehdä mahdollisimman pian, mutta kuitenkin toukokuun loppuun mennessä : Taisto Puustelli taisto.puustelli@pp.inet.fi puh. 0442968339

Vastuullinen matkatoimisto: PUOLAKAN VALMISMATKAT, Satu Puolakka-Lantta, 05-5444 950 info@puolakka.com
Close Menu