Säädekirjan mukaan säätiön tarkoituksena on Säkkijärven historian aikaansaaminen ja yhteydenpito entisten säkkijärveläisten välillä. Väinö Sepän toimittama muistojulkaisu Säkkijärvi kautta aikojen ilmestyi vuonna 1952. Säkkijärvi-säätiön julkaisema Säkkijärvi-lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Lehdistä kaksi on kaksoisnumeroa; vuoden alussa ja kesällä. Lehden toimittaa Paula Kiviluoma.

Säätiö järjestää joka kesä pidettävät Säkkijärvi-juhlat kahta viikkoa ennen juhannusta. Juhlat ovat keränneet monisatapäisen osanottajajoukon. Juhlia on vuosien mittaan järjestetty eri paikkakunnilla aina vuodesta 1945 lähtien. Heinäkuun 2. sunnuntai on muodostunut perinteiseksi kokoontumispaikaksi Säkkijärven kirkonmäellä. Hartaushetkiä ennen on ollut mahdollisuus tutustua entisiin kotikyliin. Säätiö huolehtii myös muistomerkkien kunnosta ja muistomerkkialueen siisteydestä.

Säkkijärveläisten kirkkopyhä syksyllä Mikkelin päivänä on kerännyt yhteistyöseurakunnan kirkon täyteen säkkijärveläisiä ja heidän ystäviään. Kirkonmenojen jälkeen on erillinen hengellinen tilaisuus, minkä ohjelmavastuu on paikallisilla säkkijärveläisillä. Säkkijärven (Kondratjevo) nykyisiin johtohenkilöihin pidetään jatkuvaa yhteyttä, koska Säkkijärvi raja-alueella sijaitsevana on poikkeavassa asemassa esim. kotiseutumatkojen järjestämisessä. Säätiö järjestää mahdollisuuksiensa mukaan matkoja entisen Säkkijärven alueelle.

Close Menu